Vart har min tur tagit vägen?

I dagens post låg en kallelse till doktorn. Den enda dagen jag verkligen INTE kan är fredagen den 30/5 mellan kl. 9 och 13 då kag skriver tenta. Jag blev förstås kallad till den 30/5 kl.9. Varför kan inte allt gå lätt och smidigt utan bara trögt och knöligt???

Dagens pinsamma ögonblick

Jag är allergisk mot föreläsare som inte håller tiden under sina föreläsare. Några minuter hit eller dit spelar ingen roll men efter 10min övertid så vill man INTE lyssna längre. Detta hände förstås på dagens sista föreläsning då jag efter 10min övertid bestämmer mig för att smyga ut och åka hem (jag hade verkligen kunnat smyga eftersom jag satt längst ut precis vid utgången) Problemet var bara att när jag kom fram till dörren som skulle ta mig ut så var dörren låst. Jag trodde jag misstog mig och drog ned handtaget igen och tryckte på men möttes bara av samma låsta dörr. Jag vänder mig om och har hela klassens uppmärksamhet. Ger ifrån mig ett nervöst flin med tillhörande darriga fniss. I detta ögonblick var jag så nervös att det susade i öronen och jag missade att någon försöiktigt viskade att jag skulle trycka på knappen som var bredvid dörren. Jag hörde inte det förrän jag hade även föreläsarens fulla uppmärksamhet. Lyckades trycka på knappen, öppnade dörren, vände mig till klassen och föreläsaren, sa högt Bye Bye (eftersom jag redan hade deras uppmärksamhet) och lämnade inte helt oberört föreläsningssalen.

Ibland undrar man...

Under stretchingen efter ett spinningpass frågar plötsligt en av instruktören hur man kan stretcha benhinnorna. Instruktören svarar att han inte vet men kan ta reda på det.

Hur kan man tro att det går att stretcha benhinnorna???


På tunnelbanan hem från skolan kommer det på två killar och en tjej som sätter sig vid sätet där jag sitter. Jag förstår ganska snabbt från deras samtal att de behöver sprit inför Valborg och att de ska försöka få tag i langare. Tjejen säger att hennes kontakt är konstig.
Varför då? frågar ena killen.
Han är bara det, svarar tjejen.
Killen ger sig inte utan frågar: Men vadå, hur då är han konstig då?
Han är bara konstig, jag tänker inte gå in i detalj.
Killen: Så han är alkis?
NEJ, han är ju bara 20! Utbrister tjejen som om det vore det knäppaste man kunde tänka sig.

Min fråga: Kan inte 20-åringar vara alkisar då?

Lost in translation

Som den självständiga kvinna jag är så ska jag inte längre vara beroende av Shilles dator utan stå på egna ben och köpa en egen. Att försöka leta efter ett bra köp utan att kunna någonting är svårt. Så efter utfrågning om alla olika hastigheter och minnen hit och dit har jag nu börjat förstå lite grann. Jag vet nu också vad mina krav är. Men ack så svårt ändå! Jag har helt tappat bort mig i den bärbara dator-djungeln.

Hur man än vänder sig så har man rumpan bak

Helgen spenderades inte i det fina vårvädret utan inne på DinSko i Farsta Centrum. Ungefär som det brukar vara för mig varannan helg. Man träffar ju på en hel del människor och ofta har de någon kommentar på utbudet av skor som vi erbjuder. Det kan vara allt ifrån att alla flickskor alltid är rosa, att männens utbud är klent eller att storlekarna inte är anpassade efter befolkningen (man menar att folk i andra länder än Sverige oftast har mindre fötter och att männens skostorlekar ska börja från 39 medan kvinnornas ska börja från 35).

Igår träffade jag en tjej som verkligen måste ha det jobbigt. Hon var lika gammal som jag men hade ynka 32 i skostorlek. Hon var inte pygmé utan hade helt enkelt bara små fötter. Hon fick ju så klart handla skor på barnavdelningen men ville inte ha så barnsliga skor och gärna något med klack. Dessa kriterier gör det väldigt svårt att hitaa några skor. Sedan kan det komma föräldrar som är upprörda över att utbudet på barnavdelningen är för vuxet. Hur utbudet än ser ut så kan det inte passa alla.

Jag tackar mina föräldrar för att de gav mig en ganska lagom skostorlek på 39!

Hurtigt värre

Folk tycker att Friskis och Svettis är hurtigt. Jag har hela tiden hävdat att det inte är så hurtigt och sagt att det bara är kul att känns sig lite löjlig under gympandet. Dagens pass började med att instruktören säger " Hej på er gympavänner!" Att denna instruktör också råkar vara en man som kallar sig Classe i ca. 55-års åldern med bakåsslickat grått hår och tighta kläder gjorde inte saken bättre. Musiken som flödade ur högtalarna hade hela tiden något med party eller sommar att göra. Trots detta ganska töntiga intryck så hade jag väldigt roligt! Så visst är det väl ändå så att när man får fjanta lite så har man plötsligt mycket roligare!

Svenskans prickar

Mitt tidigare inlägg som heter "underbara lappar" skulle man nästan kunna tro att jag glömt prickarna över a:et så att inlägget egentligen skulle hela "underbara läppar". Jag kanske ska skriva ett sånt inlägg nån gång!

Neka rosa?

Helgen har tillbringats springandes i Farsta. Jag har med andra ord jobbat, det har varit vårväder vilket gör att alla åker till Farsta för att handla vårskor. Det där med att köpa nya skor till barnen verkar vara ett svårt drag, så det har mätts småfötter för fulla muggar. Sen är det ju det där med att flickskor ofta är rosa/röda eller har små söta detaljer på medan killarnas skor är blåa/gröna/bruna eller helt enkelt bara mörkare än tjejernas.

Att vägra rosa till sin dotter kan bli ett beslut med svåra konsekvenser. Att inte vilja prägla sin flicka till att vara väldigt flickig kan jag förstå men att istället klä sin 1-åriga dotter så man inte ver om hon är en pojke eller flicka är inget jag skulle göra. Men å andra sidan, vad gör det egentligen när lilla dottern var lika sprudlande glad för det med håret på ända?

Det enda jag vet och kan jämföra med är hurjag var när jag var liten, jag ville verkligen vara tjejig och vems högsta dröm är inte att nån gång få bli prinsessa när man blir stor?? Det är fortfarande min dröm :)

Underbara lappar

Jag tycker om lappar. Men bara sådana lappar som är mysiga, sådana som ligger på köksbordet när man kommer hem med romantiska ord på, sådana som avslutas med ....din Shille. Det är kärlek!

Min mobil är numera endast under min vårdnad.

RSS 2.0