Nedräkningen har börjat

Nu har solen äntligen kommit och sommarlovet känns ännu närmare. Med det följer att pirret i magen börjar tillta inför min resa till Kina. Idag är det exakt två veckor kvar tills jag åker. Vid skrivandets stund (fast om två veckor) sitter jag på planet som ska ta mig till Beijing. Underbart men stort! Nedräkningen har verkligen börjat!

Jag har kommit fram till en preliminär resplan nu vilket förhoppningsvis kommer underlätta resandet. Tyvärr kommer jag inte hinna se allt jag vill men kommer ändå hinna se mycket! Finns så otroligt mycket man kan göra i Kina. Med planerandet har även planerandet med vaccin tagits omhand. Idag har jag druckit ett vaccin som ska skona mig mot turistdiarré och kolera. Känns bra eftersom att får man kolera så kan man producera så mycket som 20l diarré/dygn. Snacka om att sitta på toa.... eller typ ligga avsvimmad pga vätskeförlust. Mindre bra känns det att dricka vaccin då man läser innehållsförteckningen. I min mage ligger just nu 25 x 10^9 bakteriers gift... Fast det är ju inaktiverat men ändå. Vet dock inte om jag även dricker bakterierna. Men nog om bakterier! (fast man blir ju lite skadad när man läser om dom hela dagarna...)

I helgen blir det till att skaka rumpan lite! Ska bli kul att gå ut och dansa lite. Vi ska tydligen på eurodisko. Ska bli spännande att se vad det innebär.

Igår kväll såg jag premiären av Pirates of the Caribbean. Helt ok men de andra två är bättre. Shille hade en person bredvid sig som pratade med sig själv hela tiden och skrattade när ingen anna skrattade. Det var inget litet fniss utan gapade rätt ut. Väldigt speciell person! Verkade som att han hade sin låtsaskompis Laban bredvid sig... Sen det här med att prassla med godis- eller chipspåsar under filmens gång... Alltså visst ska man få ta sitt snacks under tiden att filmen rullar men man behöver inte knöla ihop påsen mellan varje munsbit och framför allt inte när det är helt tyst på filmen! Det som är bra om man har papperspåsar är att man kan riva av halva påsen så behöver det inte låta så mycket. Dessa tricks hade två personer bakom oss inte snappat upp utan prasslade mer än gärna vid helt fel tillfällen och knölade upp och ihop påsen mellan varje munsbit under hela filmen (2h 48min!). Sen att de var två personer på en påse gjorde saken tystare... Lite bioetikett borde alla lära sig!

På söndag är det mors dag så då blir det middag med lilla mamsen!

Tjuvlyssnare

Vad ska man göra när man t.ex sitter på tunnelbanan och varken har nåt att läsa eller lyssna på. Då lyssnar man ju på dom som sitter bredvid och pratar. Jag är väldigt bra på att lyssna på andra människors prat, fast de inte nödvändigtvis vet om det. Jag vet att det är fult att lyssna på andras samtal men håll med om att det är väldigt spännande! Hör man bara två ord så kan det vara en sport att komma på vad de egentligen pratar om.

Studera människor i allmänhet är mycket spännande. jag tillbringar mycket tid att studera människor och sen fundera på hur personen i fråga är och vad som går runt i deras huvuden. Gymmet är ett bra ställe att studera människor. Jag slutar aldrig förvånas över hur folk ser och är där. Eller på krogen är också ett favorit-kikar-ställe.

Ibland intar sig en känsla av att man är ensam fast man har fullt med människor runt omkring sig. Den känslan har infunnit sig hos mig nu. Just nu är jag "Hanna, den ensamma" i mitt huvud. Hoppas det går över snart...


Blogger

Så har även jag joinat gruppen som skriver dagbok på nätet. De som skriver om sitt liv och låter hela världen läsa om det. Ja, det är sant, även jag har blivit en blogger...

Gårkvällen innehöll underbar middag på grekisk restaurang där servitören stank svett. Sen bar det av till Norra Brunn för lite stand-up comedy där jag oväntat träffade personer jag inte sett på flera år. Efter att tårarna torkats och glaset blivit tomt bar det av till Grodan där det dansades till härlig house resten av natten. En bättre kväll och natt kan man faktiskt inte uppleva. Mitt sällskap kan inte ha blivit bättre eftersom jag fick vara med min älskade Shi-Long...

Jag har börjat läsa bakteriologi nu. En kort kurs där vi lärt oss att könssjukdomar orsakas av ynkliga bakterier. Ja, ni läste rätt, YNKLIGA bakterier.

Det går en kille som rymt från fängelset på mitt gym. Han är läskig. Jag vet ju i och för sig inte om han har rymt därifrån men han skulle verkligen passa med en fotboja runt vristen. Jag kommer från och med nu kalla honom för fången. Stackarn...


RSS 2.0