Rött är fint

Nu ca. 5min senare har jag varit duktig och är klar med det.

Röd är en fin färg och framför allt då på naglar och läppar. Röd har massa olika nyanser och jag gillar nästan dom alla! Rödmålade läppar och naglar får mig att bli kvinnligare!

image11

Bilder

Jag ska bli bättre på att lägga upp mer bilder när jag skriver. Det är verkligen mycket roligare att läsa då. Jag kanske ska fixa en bildrebus!? Bredvid mig ligger Human Histology och framför mig ligger pärmen med föreläsningar. När är det dags att börja vara lite duktig? Idag? Nä, jag börjar nog imorrn.

Jag och Mister S har köpt en soffa. En sån soffa som man ska krypa upp i. Tyvärr anländer den inte hit förrän v.51. Ruskigt lång tid kvar...2- sits soffa

Visst vill man bara krypa upp i den med mjukisar

Viktigpetter

Dagens demonstration av råttorgan var ett skämt. Framför oss står en kille i läkardress med byxorna instoppade för att visa sina otroligt blanka, bruna skor. När klassen tystnat för att han ska inleda timmarna av demonstrationen öppnar han munnen och berättar att han är läkarstudent och doktorand på patologen (med viktig stämma). Han såg ut att vara typ 20 men pratade som en medelålders överklassgubbe. Hemskt komiskt. Han yttrade sig om en hel del viktiga begrepp och termer och började med att förklara att det är viktigt att ställa in ockularen (där man sätter ögonen på ett mikroskop) rätt och efter ögonens bredd. Detta kan ty sig helt rimligt för dig kanske men för mig känns det bara som att han försökte förklara något för dagisbarn och att vi, klassen, då var dagisbarnen. Det är INTE kul!

En tågresa för sig

Jag är så glad att jag inte är tonåring längre. Man kan uppleva mycket en fredagkväll på pendeltåget mellan Häggvik och stockholms södra ca. halv elva på kvällen. Fullproppat pendeltåg som om det skulle vara självaste rusningstrafiken. Där är Borat och hans kusiner, tjejer som är pruttfulla i minikjolar (eller rent av genomskinlig minikjol), killar skjortor med snofsiga frisyrer och tonårsgänget som sjunger allsång om horor och att sätta på nån. Emogäng var de tydligen. Det är tydligen ett sådant gäng som är svartmålade runt ögonen, svartklädda och med konstiga frisyrer. Där fanns behov av att hävda sig, visa sin sexualitet, visa att man inte är en tönt, njuta av att sitta i killens knä och för all del njuta av att ha tjejen i sitt knä och sen dessa kommentarer.... "a men alltså den häääär låten e sååååååå 90-tal liksom!!!". Jag säger bara: Jag är SÅ glad att den tiden är förbi!

Sen upplevde jag de människorna som gör narr av att polisen och nattvandrare försöker göra Medborgarplatsen till ett säkrare ställe. Genom att bjuda på fika och visa sig så fick dom iaf mig som är mörkrädd att känna mig lite säkrare. Varför då göra narr av dom? Det var dessutom dessa två män som sen till slut stod där och tyckte att fikat nog ändå var en bra idé, för gratis var det ju också.

Dagens föräldrar är väldigt oroliga över att deras barns skor ska vara för stora eller för små. Jag kan säga till alla föräldrar där ute att man märker när barnet inte vill ha på sig skon längre för att den är för trång eller att skon är nog för stor när foten går utan skon eller när barnet snubblar sig fram på skorna. Men vad har jag egentligen att säga till om, jag som inte ens har nåt barn. Jag kanske också kommer se det som världens problem när man väl står där och ska prova ut skor till barnen som är för små för att tala om skon är skön eller inte.

Morgonstund har guld i mund

Jag är en morgonmänniska så är det bara. Jag är inte den människan som går runt och är munter och onödigt pigg som bara hoppar upp ur sängen. Nä, jag är den typ av människa som njuter av en god, lång frukost i sängen. Jag vill gärna sitta kvar i sängen länge tills jag är helt stel i ryggen. Frukosten ska gärna vara stor och med många olika alternativ, då skulle jag kunna äta frukost i timmar! Det ska vara olika sorters bröd, olika ostar, skinka, salami, kokta ägg, juice, te och kaffe. Ja en drömfrukost helt enkelt! Jag har en sådan morgon nu (förutom den stora frukosten). Är så skönt att sitta i sängen, nu med datorn i knät, kolla på tv och dricka mitt te.

Tyvärr åt jag en massa alldeles för god guacamole igår vilket gör att jag är en levande vitlöksklyfta idag. Jag känner det till och med själv! Då är det illa...


Lättnad

Lättnad, det är en skön känsla. Om jag skulle beskriva den känslan så är det som att nån slutat att trycka ner mig på axlarna. Allt känns helt enkelt lätt.

Slår man upp ordet lättnad för att få fram synonymer så får man fram lindring, befrielse, lisa, tröst, hjälp, avspänning, avlastning, minskning. Det ordet som bäst beskriver min känsla är avspänning och befrielse.

Hamburgare och taxichaufförer

Så har nästan hela helgen gått och vad har jag haft för mig? I princip ingenting faktiskt. Bara umgåtts med min favoritkines. Fredagen slutade med att jag och Shille stupade i säng vid 23-tiden helt utslagna och lördagen började med att vi vaknade kl.10.30 efter nästan 12h sömn! Så nu är rynkrona utslätade, de mörka ringarna runt ögonen har bleknat och hela kroppen är pigg och alert för att klara en ny vecka. eller....? Nä denna piggelinkänsla dog snabbt idag efter att ha spenderat natten ute. Jag förstår inte den här grejen med att vakna upp efter en utekväll bara 5h efter att man gått och lagt sig. Ska det inte vara dessa nätter som man verkligen behöver sömnen som bäst för att sova bort nattens bravader? Kvällen börjades tidigt med en massa drinkar. Det var Lukas som var vår personlige bartender. Drinkarna blev många och bara starkare och starkare ju mer vi drack. Godare skulle jag också vilja skriva att dom blev men att Lukas hade tagit med sig sin inhemska vodka från Bulgarien som luktade (och smakade) desinficeringssprit gjorde tyvärr inte drinkarna så mycket godare. Han hade nog en taktik, först dricka upp finspriten så att vi skulle bli tilräckligt fulla för att inte lägga märke till att han började göra fuldrinkarna. Dålig taktik. Han missade den lilla detaljen att drinken inte ska innehålla 50% fulvodka och 50% schweppes... Men fulla och glada blev vi ju åndå trots att vi skulle kunna ge en mus alkoholförgiftning med bara andedräkten.

Glada i hågen begav vi oss i en taxi till Mango där klubben Ace väntade. Uppkörningsavgiften var på 95kr när vi hoppade in i taxin! HUTLÖST mycket! Varför ska dessa taxichaufförer alltid försöka blåsa en? Det spelar ju ingen roll i vilket land man befinner sig för visst finns det en taxichaufför i vartenda litet hörn av jordklotet som ska försöka utnyttja situationen med fulla människor. Jag har faktiskt inte nån bra erfarenhet av taxichaufförer. Antingen tar dom plånböcker eller så utnyttjar dom en stackars full tjej som tycker att det är säkrare att ta taxi än att vingla hem ensam från tunnelbanan genom att låtsas vara från ett stort taxibolag (men det är bara en skylt som liknar andra taxibolags välidgt mycket) och bara ta kontanter vilket ställer till mycket besvär. Sen blir dom bara allmänt sliskiga. Taxichaufförer är sliskiga helt enkelt. Men sen har vi ju faktiskt dom som inte är sliskiga utan bara vill prata lite eftersom de suttit själva halva natten. Men när man sådär på morgonkvisten tar en taxi hem så vill man inte prata. Man vill bara bli hemkörd till porten, betala snabbt och ramla i säng. Jaja, nog om taxichauförrer!

Hemgång från klubb innebär alltid äta- mat- på- vägen-för-att-inte-bli-bskis-imorrn och då gärna en hamburgare. Eftersom jag längtat efter en Sibyllahalmburgare i flera dagar var det det enda som gällde. Men sådär i slutet av kvällen har man oftast inte så mycket kontanter på sig och då uppskattar man väldigt mycket om bankomaten ger ut 100-lappar och inte bara 500-lappar eftersom kontot inte bestod av mer än 200kr. Så Shille fick rota och vända ut och in på sina fickor tills vi skrapat ihop till en 90-grammare. Det var lycka! Sen hade en tant som satt på gatan lyckats fixaen radio som glatt spelade 80-tals musik vilket gjorde situationen ännu gladare. Vi fick till och med se tanten göra en dansshow till fångad ev en stormvind me Carola. Mycket trevlig matstund.

Ja och denna dagen har jag inte gjort mycket. Jag har inte ens försökt få de där mörka ringarna, som kom tillbaka, att försvinna. Shille däremot, har tagit igen sig och sover just nu hans skönhetssömn. Värst vad mycket snyggare han kommer bli nu. Typiskt.

Imorrn väntar plugg och kinesisk film med Shille och hans mamma Yan Wei. Kinesisk film är bra.

image10

Tentaångest

Så har man kommit så långt i kursen att det helt plötsligt snart är dags för tenta. Jag som nästan hela kursen har väntat på att det roliga och intressanta ska börja. Men det kom aldrig, jo en ynkaste liten vecka av 10. 1 av 10!!!Resten av de 9 veckorna skulle jag bedöma som några av de mest onödiga och tråkiga veckorna i mitt liv. Men om en vecka är denna tristess förhoppningsvis slut om jag klarar tentan.

Varför är tiden så knapp? Eller är det så att man har för mycket att göra på den tid som finns? I vilket fall som helst så måste jag boka ett datum med mina bästa vänner för att kunna ses. Dessutom är det inbokade datumet en hel månad längre fram. Så framåt första advent ska vi kunna ses. Jag kan också upplysa dig om att det är jag och tre tjejer till. Vart är vi på väg?

Ibland visar sig människor vara såna som de inte har gett ut sig för att vara. Sånt är tråkigt.

Nu ska jag försöka hitta på nåt att fördriva min trista tillvaro med. Hejdå!

Tankar

Jag har varit med om något konstigt. Att helt plötslit vakna upp, ta ett kliv vid sidan av för att stå att titta på sig själv och sitt eget liv. Jag har varit med om att stå bredvid och upptäcka konstiga saker om mig själv. Jag vet, det låter helt sjukt men jag var faktiskt inte hög. Jag har bara fått ett uppvaknande. Ett uppvaknande som var helt otroligt! Det var skitjobbigt men har fått mig att fatta vilket underbart liv jag har!

Vad skolan har tänkt sig när det gäller att lära oss strukturbiokemi är oförståeligt. Dessa två veckor som strukturbiokemin har hållit på har känts som att det aldrig ska ta slut och inte har jag lärt mig nåt heller. Men hoppas att dom ska ha glömt bort att vi har haft strukturbiokemi under två veckor när dom skriver tentan... Hoppas verkligen att de glömmer så att vi slipper kunna nåt. Hur ska jag lyckas med det?

Jag skriver knäppa saker, jag vet.

Nu är det helg och som alltid så är helgen väldigt välkommen. Skulle man kunna få fram denna känslan på en måndag så att helgen känner sig välkommen och helt plötsligt hälsar på? Min söndag kommer i alla fall att spenderas på Älvsjömässan där det just nu pågår en designmässa och elektronikmässa för hemmet. Mycket spännande! Lördagen kommer jag spendera först på jobbet och sen hemma hos min kära far. Ja, och sen är ju helgen slut igen. Tragiskt...

Snart bär det av till tvättstugan. Tvätta är inte kul men det är sååå skönt när allt är gjort. Älskar verkligen den härliga känslan av sträckt, nytvättat underlakan med lika nytvättade påslakan och örngott. Kan det bli skönare att gå och lägga sig!?

Nu ropar tvättmaskinerna på mig från källaren!

RSS 2.0