Familjen smider planer

Kineser är ärliga. Har nån blivit tjock så påpekar man det, har någon blivit gammal eller smal så påpekas det också. Det här med att fråga personliga saker lite försiktgt verkar inte existera i den kinesiska familjen. Under kvällens middag fick jag först frågan när jag ska skaffa barn. Då jag har två år kvar på min utbildning innebär detta att jag måste vänta minst två år. Sedan konstaterades att nästa gång vi skulle ses hela familjen så skulle barnbarnen också vara med och då skulle allt bli mycket roligare. Så nu har familjen i princip bestämt att om två år, så fort som möjligt efter att jag gått ut skolan, så ska jagfå barn. Det är bra att jag får vara med och planera...

(Fast jag måste erkänna att jag tycker ju att det är himla mysigt och gulligt av familjen att diskutera dessa saker.)


Världen är bra liten

S. lägger ut en annons på blocket för att sälja sin projektor. Hem till oss kommer Mark från Sollentuna med sin flickvän för att köpa den. Så visar det sig att denna Mark och jag har gått i samma skola i 6 år... Galet.

Bubbles bubbles

Eftermiddagarna spenderas numera på KI´s bibliotek eller i kafeterian till stängning. Under dessa timmar med hårt tankearbete så liksom töms hjärnan på smarta kommentarer och slutar oftast med ett hysteriskt fnitter, ett sånt där jag-är-så-trött-det-är-för-lite-syre-i-rummet-fnitter. Man skärper sig för ett ögonblick för att bara sekunder senare känna en stark bubblande känsla av fnitter i mellangärdet som absolut inte går att hålla inne. Så sitter man där till slut och fånskrattar åt ingenting fast ofantligt mycket. Visst är plugget underbart!?

I trötthetens tecken

Det där med jetlag är svårt. Dagen då jag kom hem från Thailand gjorde jag allt för att inte somna för tidigt på kvällen. Redan vid 18.30-tiden började ögonen klippa och skrika efter sömn. Jag och Shille bestämde oss i stället för att åka iväg och handla och kom hem med varor vi inte visste vi hade tagit. Dagen efter tvättades kläder i blandade färger vilket gjorde att Shilles 1000kr-skjorta kom ut orange och två andra maskiner råkade torkas i 95 grader. Har man haft semester för länge eller är man bara trött och vilse i tiden?

Tänk dig....

.... att en underbart söt liten thailändare kommer fram till dig efter den stooora frukostbuffén och frågar: "Do you want some more anything else?"

Finns det nåt sötare? Denna kommentaren är just nu min älsklingskommentar som jag säger vid diverse tidpunkter. Jag kan ju inte bara sluta efter att ha hört den varje morgon de senaste 2 veckorna.

RSS 2.0